Dogodki

Povezovalna gozdna kopel – drugačni gozdni sprehodi

Gozdni sprehodi z gozdno kopeljo shinrin-yoku, ki jih imenujemo tudi gozdna terapija, so drugačni sprehodi, kot ste jih verjetno vajeni. To ni naravoslovni sprehod niti športni pohod, temveč umirjen in čuječ sprehod s poudarkom na povezovanju z naravo in doživljanju gozda z vsemi čuti, ne z glavo, in brez telesnega naprezanja. Da izkusimo kar največ dobrodejnih učinkov narave, kot so podpora imunskega sistema, uravnovešanje telesnih in umskih funkcij, globinska sprostitev, zmanjšanje stresa, doseganje večje jasnosti, umirjenost in boljša pripravljenost na delo, ti sprehodi potekajo počasi in veliko tudi v tišini, medtem kot naravo opazujemo bolj poglobljeno in z navezovanjem pristnega stika z njo – in s samim seboj. Sprehod je voden in poteka v učinkovitem zaporedju ‘vaj’ oziroma povabil k različnim interakcijam z gozdom. Med njim se večkrat tudi ustavimo in si med seboj podelimo izkušnje. Tako razvijamo zdrav odnos do narave, do samega sebe in med sabo, ki nas vse skupaj, ljudi in naravo, najbolje podpre.

Naš moto je: Skupaj v naravi, z naravo, za naravo in ljudi.

 

Vabljeni na to drugačno izkušnjo gozda!

Imate dve možnosti:

  • Pošljite povpraševanje za doživetje po meri za vašo skupino (družine, prijatelji, sodelavci, društva) in vaš dogodek (teambuilding, praznovanje, izlet, delavnica)
  • Prijavite se na naslednjo gozdno kopelo (25€/osebo)

 

Termini naslednjih gozdnih kopeli/terapij v Ljubljani:

Te gozdne kopeli/terapije se dogajajo v čudovitem delu parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, na področju parka Mostec, kamor običajno ne zaide veliko ljudi, v gozdu, ki vas preseneti z marsikatero podrobnostjo in podpre s svojo čarobnostjo.

 

Sobota, 15.2.2020 15h – 17h – Park Mostec

Sobota, 29.2.2020 15h-17h – Park Mostec

/Zimske gozdne kopeli zaradi nižjih temperatur trajajo 2 uri in ne 3, še vedno pa vključujejo vse dele popotovanja in so polna izkušnja./

Prispevek 25€ na osebo vključuje:

  • usposobljeno vodenje,
  • topel napitek in prigrizek iz darov narave,
  • posojilo podloge za sedenje, po potrebi rokavic in kape,
  • čas zase (jaz gledam na uro namesto vas 😉
  • varen prostor za sprostitev in ‘biti’,
  • presenečenje

info in PRIJAVA

Prijava je potrjena s predplačilom. Vse informacije, vključno s točno lokacijo in navodili za plačilo dobite ob prijavi. Veselim se druženja z vami!

Gozd je terapevt. Vodnik odpre vrata vanj.