Dogodki

Povezovalna gozdna kopel – drugačni gozdni sprehodi

Gozdni sprehodi z gozdno kopeljo shinrin-yoku so drugačni sprehodi, kot ste jih verjetno vajeni. To ni naravoslovni sprehod niti športni pohod, temveč umirjen in čuječ sprehod s poudarkom na povezovanju z naravo in doživljanju gozda z vsemi čuti, ne z glavo, in brez telesnega naprezanja. Da izkusimo kar največ dobrodejnih učinkov narave, kot so podpora imunskega sistema, uravnovešanje telesnih in umskih funkcij, globinska sprostitev, zmanjšanje stresa, doseganje večje jasnosti, umirjenost in boljša pripravljenost na delo, ti sprehodi potekajo počasi in veliko tudi v tišini, medtem kot naravo opazujemo bolj poglobljeno in z navezovanjem pristnega stika z njo – in s samim seboj. Sprehod je voden in poteka v učinkovitem zaporedju ‘vaj’ oziroma povabil k različnim interakcijam z gozdom. Med njim se večkrat tudi ustavimo in si med seboj podelimo izkušnje. Tako razvijamo zdrav odnos do narave, do samega sebe in med sabo, ki nas vse skupaj, ljudi in naravo, najbolje podpre.

Naš moto je: Skupaj v naravi, z naravo, za naravo in ljudi.

 

Vabljeni na to drugačno izkušnjo gozda!

Imate tri možnosti:

  • Pošljite povpraševanje za doživetje po meri za vašo skupino (družine, prijatelji, sodelavci, društva) in vaš dogodek (teambuilding, praznovanje, izlet, delavnica)
  • Prijavite se na mesečno gozdno kopel (25€/osebo)

 

Termini naslednjih gozdnih kopeli v Ljubljani:

Te gozdne kopeli/terapije se dogajajo v čudovitem delu parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, kamor običajno ne zaide veliko ljudi, v gozdu, ki vas preseneti z marsikatero podrobnostjo.

 

NOVEMBER

Sobota, 23.11.2019 13h – 16h – Park Mostec

 

Prispevek 25€ na osebo vključuje:

  • strokovno vodenje 3 h,
  • čaj in prigrizek iz darov narave,
  • posojilo podloge za sedenje in repelenta,
  • čas zase (jaz gledam na uro namesto vas 😉
  • presenečenje

info in PRIJAVA

Prijava je potrjena s predplačilom. Vse informacije dobite ob prijavi. Veselim se srečanja!

Gozd je terapevt. Vodnik odpre vrata vanj.