Spet spoštujmo ritme narave

Kako se znova uskladiti z naravo s pomočjo sedmih luninih impulzov 

To podcenjevanje /ritmov in zakonov narave/ je po drugi strani lahko preprosto posledica nevednosti: o ritmih enostavno nič ne vemo. Morda sodite k pionirjem, ki si želijo ta spoznanja ponovno pridobiti, počasi, korak za korakom, brez naglice. Za ponovno oživljanje uporabe teh spoznanj ni v nobenem primeru prepozno. Čaka le na tisto vrsto ljudi, ki se ne opravičujejo s »Kaj lahko sam sploh naredim« – še posebej, ker dandanes toliko stvari govori v prid trditvi, da posameznik nima vpliva na ozdravljenje okolja. Nasprotno, še tako ‘neznatno’ posameznikovo delovanje je pomembno, velikokrat bolj kot prikimavanje in predvsem prazne besede.

Continue reading “Spet spoštujmo ritme narave”

Kako smo izgubili odnos z naravo?

Ali kako je človek naredil sistem branja narave, nato pa ga ovrgel.

Naravno je, da so si naši prastarši prizadevali prenesti svoje znanje in izkušnje naslednikom, zato je bilo nujno, da so poimenovali vplive s priročnimi, lahko razumljivimi imeni in izdelali jasen sistem, ki je vse sile popisal in zmeraj in povsod predvidel tiste, ki že vladajo in tiste, ki šele prihajajo. Odkriti so morali uro, čisto posebne vrste.

Continue reading “Kako smo izgubili odnos z naravo?”

Zgodovina povezanosti z naravo

Ali v današnjem svetu živimo v harmoniji z naravo?

Povezanost z naravo in njenimi cikli sta bili nekdaj naravni sestavini življenja, pa tudi nujni za preživetje, nato se je ob napredku civilizacije zdelo, da ju ne potrebujemo več, saj naj bi iznašli pametnejše metode za preživetje in zdravljenje. Zdaj pa je znova čas, ko se prebujajo stara znanja in prihajajo nova neposredno iz narave. V današnjem svetu oslabljenega okolja in osebne moči, če lahko tako povzamemo stanje naravnega sveta in človeštva, se spet veča potreba po povezanosti z naravo, saj čutimo, da bo to prineslo dobro tako nam kot naravi.

Continue reading “Zgodovina povezanosti z naravo”