Zdravljenje z drevesi

Z drevesi živimo vzajemnost

Ker nam drevesa toliko dajejo in mi njim – direktno ogljikov dioksid, si izmenjujemo energijo in zato lahko drug drugega zdravimo, komuniciramo, se učimo. Čutimo se. Ker se pri stiku z njimi energetsko uravnovešamo, posledično zdravimo vse naše ravni – preko energetske tudi miselno, čustveno in fizično.

Kako se lahko vzajemno zdravimo?

Izmenjava energija poteka tako spontano kot preko različnih vrst stika. Izberimo tistega, ki nam ustreza, h kateremu nas drevo nekako povabi. Lahko pa poskusite tudi tako:

Drevesu se približajte počasi, si ga pozorno oglejte od korenin preko debla do krošnje in ga v mislih spoštljivo pozdravite. Položite roko na drevo, zaprite oči, nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite ter se osredotočite na dlan.

Kaj čutite? Lahko čutite toploto, mravljince, žgečkanje v dlani, lahko začutite val energije navzgor po rokah in po telesu, lahko začutite karkoli kjerkoli na telesu.

V glavi bodite pozorni na spremembe pritiska, kot da se vam ‘zaprejo ušesa’. Bodite pozorni na svoje misli, občutke, slike, ki se vam morda porajajo.

Nič se nikoli ne pojavi zastonj. Vedite pa: vodstvo mogočnih bitij, njihove besede, vseh iz višjih stanj zavesti, kamor spadajo tudi drevesa in njihovi zaščitniki, angeli narave oz. vile, škrati, elementali … vam šepetajo.

Vedno vam podajajo spodbudne besede – če zaslišite kaj škodoželjnega ali negativnega, je to najverjetneje vaš um, ego ali kakšna entiteta nižjih vibracij – kar lahko prečistimo tako, da se še bolj pozorno povežemo z drevesom, zelo globoko dihamo in se v mislih obdamo z belo svetlobo.

Naslednji korak je, da levo roko položite na svoje srce, desna pa še vedno počiva na drevesnem deblu. Začutite svoj srčni utrip in si predstavljajte, kako se preko drevesa usklajuje z utripom narave.

Med vami in drevesom se bo vzpostavila posebna vez, ki bo koristila obema. Zdaj si lahko predstavljate, kako se vaša energija prečiščuje tako, da preko vaše dlani in  drevesnih korenin steče v zemljo, ki prizemlji in preobrazi vse vaše strahove, dvome in tegobe. V vaše srce priteče nazaj, preobražena v ljubezen, upanje in pogum.

Drevesu vrnete uslugo tako, da si predstavljate, da zdaj ta ljubezen teče iz vašega srca preko vaše dlani in njegovega debla v krošnjo, potem pa še naprej vse do neba in v vso naravo, ves svet. Tako ste naredili veliko dobrega tako zase kot za vsa živa bitja, ki smo del narave. Če tako začutimo, nato drevo lahko tudi objamemo in se mu v mislih in srcu zahvalimo za čudovito zdravljenje.

Za več informacij o povezovanju z drevesi in tudi o različnih energijah dreves sem zate napisala celo poglavje v knjigi Naša brezčasna narava, ki je na voljo le še v nekaj izvodih, zdaj za samo 10 namesto 18,99 € 🙂 Del ga lahko prebereš tukaj.

Člani zaprte Facebook skupine Gozdna kopel in gozdne zgodbe pa imate še dodatne ugodnosti. Pridruži se nam v raziskovanju gozda in sebe.

Naroči knjigo tukaj.

Katarina Čuk